Fäktning är en sport som är anpassad till tävling och man tävlar både individuellt och i lag. För den som vill finns det tävlingar på alla nivåer. Bara på klubben arrangeras tävlingar för alla nivåer, från nybörjare som får prova på hur tävlandet känns till tävlingar som KM där klubbens elit mäter sina krafter. För den som vill finns det dessutom svenska tävlingar att ställa upp på och vill man ännu mer så finns internationella tävlingar. För att tävla utanför klubben krävs dock tävlingslicens, läs med om detta på SvFF:s hemsida fencing.se.

På FFF har vi alltid tyckt om lagtävling. För oss har därför alltid SM i lag varit en höjdpunkt och många sätter en stor ära i att representera klubben vilket vi är stolta över.

Tävlingssituationen är olik det mesta man upplever i sitt vanliga liv och bjuder ofta på känslor och upplevelser som inte liknar något annat. Många tycker att man genom att uppleva tävlingsmomentet upptäcker och utvecklar nya sidor av sig själv.

Den fäktträning vi bedriver syftar till att utveckla sin färdighet i match och vi uppmuntrar alla att prova på att tävla. Detta innebär dock inte att man måste tävla, att tävla är självfallet helt frivilligt. Du bestämmer själv hur och på vilken nivå du vill utvecklas och detta inkluderar tävling.

Mer om tävlingar

  • För att tävla måste du ha egen utrustning, läs mer om det här.
  • Läs mer om hur man har trevligt på tävlingar här.
  • Läs mer om tävlingsanmälningar här.