Hos oss är alla välkomna att fäkta. Vi har alltid stått för glädje, trygghet och gemenskap. I en trygg miljö med fokus på glädje har vi störst möjlighet att växa som fäktare och som människor. För oss är fäktning ingen individuell sport – ingen kan fäkta ensam, därför lägger vi stor vikt på att bygga en gemenskap baserad på inkludering och alla människors lika värde.

Hur långt du vill gå och på vilken nivå du vill fäkta bestämmer du själv, men vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att uppnå din fulla potential.

Prova på

I början av varje termin anordnar vi gratis prova på tillfällen för ungdomar och vuxna i vår fäktsal på Döbelnsgatan 60. Läs mer här.

Om du har fäktat tidigare och vill sätta igång igen, kontakta oss på info@fff-faktning.se.

Nybörjare

Som nybörjare får du lära dig grunderna i fäktning, att sätta en stöt och försvara dig mot motståndaren och utveckla din snabbhet, koordination och kondition. Till kursen behöver du långa träningsbyxor och träningsskor med ljus sula. Övrig utrustning lånar vi ut den första terminen. Anmälan till nybörjarkursen är bindande. Alla anmälningar bekräftas via mail. Nybörjarkurser startar i september samt i januari.

Fortsättning

När du har lärt dig grunderna i fäktning flyttas du upp i någon av våra fortsättningsgrupper. Var du hamnar beror på dina ambitioner, dina kunskaper och hur långt du har utvecklats som fäktare.

Elitfäktning

Klubben satsar hårt på elitträning för både juniorer och seniorer. På FFF tränar en stor del av den svenska värjeliten – både damer och herrar.

Motionsfäktning

Det här är gruppen för dig som är över 14 år och inte vill satsa på fäktning på elitnivå. Gruppen består av fäktare på många olika nivåer. Allt från elitfäktare som har dragit ner på ambitionsnivån till fäktare som “bara” tycker fäktning är det roligaste som finns.

Veteran/pensionär

FFF har en aktiv veterangrupp. I denna ingår dels äldre fäktare angelägna om att fortsätta, dels aktiva pensionärer (i princip 60+) som vill prova på eller återuppta vår härliga sport. Information kan erhållas genom Ulf Lewin, ulf@lewin.nu, 076 -760 26 00.